VelaroORANGE

Träningsfilosofi
Med inställningen att din kropp som ryttare är ditt språkrör. Där du bara ur en välbalanserad och lösgjord sits kan få en optimal inverkan på din häst och på så vis ge hästen en chans att svara redan på fina, känsliga och tydliga hjälper.
Bara med en inre och en yttre lösgjordhet kan häst och ryttare prestera och lära som bäst. Varje individ, både ryttare och häst är unika och har sitt speciella framgångsrecept. Mitt mål är att förmedla en helhet i träningen där prestation bygger på kommunikation.

Roligast med att vara tränare:
”För mig är det viktigaste att det sker en kommunikation på hästens villkor. Vi måste kommunicera så att hästen kan förstå och vara lyhörda på svaret, hästen är expert på att vara häst. Min filosofi är att den som rider ska lära sig att förstå – lära sig hur inverkan fungerar på olika hästar och på alla plan både fysiskt och mentalt.. Jag vill vara med under läroprocessen för att lösa mysteriet. Jag vill att eleven ska lära sig rida och förstå vad man gör och varför. Och lära känna hästen, inte att jag tar över som tränare.”
”Jag tycker att det är så roligt när det är riktigt bra kommunikation och bra samarbete, när man ser en motiverad och glad häst. Min fascination när det gäller undervisning och att träna andra är den kreativitet som behövs för att kunna förklara på hur många sätt som helst, som tränare måste man anpassa sig till den man har framför sig, hur den personen fungerar, tänker och känner.