VelaroORANGE

HÄSTAR I TRÄNING

Samson

Samson kom som 5 åring från Gestüt Kempke Hof i Tyskland. Samson är en härlig kille som gärna lär sig nya saker  och alltid vill göra sitt bästa. Både som femåring och som sexåring har Samson haft åtskilliga starter som belönats med över 80 %. Bl. a. lyckades de rida ihop 86,2 % som bästa 6 åring på Swede Horse i första 6 års klassen. Samson segrade Falsterbo Scandinavian Open som 6 åring 2015. Han har under sitt år som 7 åring följt den önskade utvecklingskurvan trots några oplanerade träningspauser med att vara 7:a i Falsterbo finalen för 7 åringar och 4:a i finalen på Elmia Scandinavian Horse Show. 
Under sitt år som 8 åring har Samson startat ett antal St Georg och Intermediar I,  med proscent som bäst i Int I 73,947 % 
Nu tränar Samson på att komma upp till nästa nivå och 2018 års mål är Lövsta Future Challenge med Intermadiar II.

2018: Första starten i Lövsta Future Challenge på Strömsholm i mars gjorde Samson med bravur 69,7 % och en andra plats. i Intermediare 2. 

Född 2009
e. Samba Hit II - Duntroon - Wenzel I
Uppfödare Heinz Pauli, Perleberg,Tyskland
Ägare Inga Fridh
 

Tiger G (SWB)

Tiger G kom till Karin i juli 2016 och de har tränat och tävlat tillsamman sen dess. Tiger G  är en fantastiskt rörlig  svenskfödd vallack som Karin förbereder inför nästa säsong som 6 åring. Karin har bara hunnit göra tre starter tillsammans med Tiger, första lära känna start var på Breeders, sen följde Elmia och sista start för året var på  Friends arena i ””Champion of the Winners” som Karin och Tiger G togs in som reserv ekipage med kort varsel. Där belönades Tiger med 79 % och skötte sig riktigt fint i den stora arenan. 

Som 6 åring visar Tiger framfötterna och har kvalat till Falsterbo redan på de två första starterna. På Strömsholmdagarna  gick han på 78,40 % i 6 års klassen.
Tiger G representerade Sverige på unghäst VM och hamnade på 79,6 %, Tiger G var 4a i Falsterbo Scandinavian Open. Vann Breeders Finalen för 6 åringar på 89,6 %, var 3 på Elmia Horse Show finalen för 6 åringar. 4a i Champion of the Winners på Sweden International Horse Show. 
Tiger har under hela året som 6 åring förbättrat sig i styrka och balans. Nu siktar vi på ett nytt år som sjuåring och hoppas kunna komma upp till kraven som sjuåring med en glad och motiverad Tiger G.

2018: 29/3 Första start som 7 åring på Strömsholm klarade Tiger G galant, 74,53 % i FEIs inledande för 7 åringar och en seger. blev det. 

Född 2011e. Tuschinski - Sir Donnerhall - Good Future Uppfödare Åsa Elner Warnegård Ägare Maria Ågren

Notorious B.I.G.

Notorious B.I.G. , alias Bengt kom till Karin i träning i januari 2018. Bengt är en otroligt härlig individ med tre utmärkta rörliga gångarter, hittills inte mer kultiverad än en 3-4 åring, men det hoppas vi nu ändra på i den takten Bengt tycker det är ok att lära sig. 

Född 2012 SWB
e. Quaterback- Sandro Hit
Ägare: Stockholm Ridsport, Lottie Fredell

Sålda Hästar

Belaro

Belaro är sent inriden och nu riden i ett halvår. En ädel vallack med vacker fuxfärg och fyra jämnvita ben. Helt ren på röntgen och med korrekt exteriör o benställning. Belaro utvecklas för varje vecka och är en vänlig och väluppfostrad häst. Han har en stor vägvinnande skritt, en luftig taktmässig trav med många växlar. Galoppen är naturligt bärig och uttrycksfull. 

BELARO är i träning för försäljning!         Såld till Emmy Lewin. 

Född 2012
e. Benaggio - A Jungle Prince
Uppfödare Gestüt Sprehe
 

HÄSTAR I AVEL

De Chenta

De Chenta, hannoveraner, har tävlat internationell Grand Prix med Karin. Skadade sig tyvärr tidigt i GP karriären endast 12 år. Efter ca två år med rehab och försiktiga träningsupplägg tog Karin beslutet att De Chenta fick bli avelssto.
De Chenta har hitills två föl efter Flambeau:
De Chanel af Ekeby, ägare Stuteri Ekeby. Fölvisning: 90 % 
De Fino, ägare Charlotte Fridh-Sehlse. Fölvisning: 81,5 %
2017 väntas ett föl efter Van Vivaldi. 

Tyvärr fick vi ta bort De Chenta i början av mars pga en akut fång som plågade henne enormt.

Född 2000
e. De Niro - Sherlock Holmes - Consul
Uppfödare Henning Schmidt
Ägare C4C Sweden AB, Karin Öljemark

Velaggio
11 juli 2017 födde De Chenta ett hingst föl efter Van Vivaldi. 
Velaggio blev Champion av gångartsfölen på fölvisningen i Falun i september med 77,8 % 
Velaggiio växer upp med andra kompisar på Ekeby Stuteri.